Natália
1 °C
7 °C

Pongrátz bocsánatkérést akart Medgyessytől

MTI
2002.10.15. 16:25
A jelenleg Kiskunmajsán élő Pongrátz Gergely, az 1956-os forradalom egykori Corvin közi parancsnoka Medgyessy Pétertől várt volna bocsánatkérését a negyvenhét éve történtekért. Miután a kormányfő kijelentette, hogy nem párttag, ezért a politikai szervezet nevében nem nyilatkozhat Pongrácz távozott az '56-os szervezetek keddi parlamenti találkozójáról még annak érdemi megkezdése előtt, majd megkereste az MTI-t, hogy indokairól beszámoljon. Elmondta, hogy ő "forradalom leverőitől" akart a "bocsánatkérést kieszközölni", ám Medgyessy Péter kijelentette, hogy o nem azonosul azokkal, akik ezeket a bűnöket elkövették, o nem is tagja a Magyar Szocialista Pártnak, s ha o kérne bocsánatot, akkor az azt jelentené, hogy o azonosulna a bűnösökkel.

- Megkérdeztem, akkor most ki Magyarország miniszterelnöke, Medgyessy Péter vagy Kovács László, a magyar miniszterelnöknek nincs annyi hatalma, annyi ereje, hogy ezt keresztülvigye? - idézte fel. Megítélése szerint, akik ott voltak a teremben, és nem jöttek ki vele együtt, azok nem az eszméért, hanem csak a pénzért voltak ott. - Ezek eladják magukat, ezekkel én nem akarok azonosulni - jelentette ki Pongrátz Gergely.

Medgyessy Péter a megbeszélést követő sajtótájékoztatón "jóízűnek" nevezte a találkozót, de a miniszterelnök ugyanakkor azt is hozzáfűzte, hogy voltak zavaró momentumok is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?