Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brüsszeli dicséret sajtóügyben

MTI
2002.10.16. 14:53
Újhelyi István, az MSZP médiapolitikusa szerint a mostani az első olyan európai uniós országjelentés az utóbbi években, amelyik sajtóügyben dicséri a hivatalban lévő kormányzatot. Erről a szocialista párt elnökségi tagja, a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták elnöke szerdán Nyíregyházán, sajtótájékoztatón beszélt. Kifejtette, Brüsszel kedvező értékelése elsősorban a nyár elején elfogadott médiatörvény-módosításnak, valamint az úgynevezett csonka kuratóriumok kiegészítésének, a közszolgálati intézményekben biztosított plurális irányításnak szól.

Az MSZP-s politikus ezt azért tartja fontosnak, mert - mint mondta - az ellenzék, elsősorban Orbán Viktor hangos a sajtófronton, és nem veszi észre, hogy a harcot egyedül folytatja. Hozzátette, a volt kormányfő "mintha nem venne tudomást arról", hogy a magyar társadalom ennél fontosabbnak tartja az ország jövőjét. Újhelyi István azt kéri Orbán Viktortól és környezetétől, hogy "ne akarják összekötni a két televízió létrehozását kezdeményező népszavazást az európai uniós csatlakozásról szóló referendummal".