Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érettségi a cigány önkormányzatnál

RSK
2002.10.16. 18:15
Az Erzsébetvárosi Cigány Önkormányzat szervezésében esti iskolai képzés keretében tanulhatnak azok, akik nem fejezték be általános iskolai, vagy gimnáziumi tanulmányaikat, illetve most döntöttek úgy, hogy szeretnének érettségi bizonyítványt szerezni.

A diákok keddtől csütörtökig délután fél hattól tanulhatnak a Mountessori Erzsébetvárosi Gimnázium kihelyezett tagozatában. Az oktatás a cigány önkormányzat épületében történik. Aki nem tudja fizetni a havi kétezer forintos tandíjat, attól a roma képviselet átvállalja a költségeket. Farkas Jenő, a VII. kerületi cigány önkormányzat vezetője elmondta, hogy a képzéssel már tavaly is megpróbálkoztak, a délelőtti plusz elfoglaltságot azonban - munkahelyi elfoglaltság miatt - nem tudták vállalni a diákok.

Ebben az évben már délutánra tették a tanítási órákat, így a napokban mintegy harminc diák folytathatja, illetve kezdheti meg tanulmányait. Az esti iskola etnikai hovatartozástól függetlenül mindenki számára nyitott, a középfokú oktatás keretében az érettségi tantárgyakon kívül nyelvet is tanulhatnak a jelentkezők. A tanulni vágyók október végéig jelentkezhetnek a cigány önkormányzat VII. ker. Dob utca 107. szám alatti irodájában.