A Cseka jelszavaival kampányol a Fidesz

MTI
2002.10.16. 22:46
A Fidesz balassagyarmati vezetői az egykori orosz pártrendőrség, a Cseka jelszavaival, azok plagizált változatával üzennek egy demokratikus választás plakátjain szerte a városban - áll abban a közleményben, amelyet a jelenség ellen tiltakozva juttatott el a balassagyarmati Baloldali Értelmiség Városi Köre és a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták városi szervezete az MTI-hez.

A dokumentum szerint a Fidesz balassagyarmati választási plakátjain a Felix Edmundovics Dzerzsinszkij által vezetett egykori orosz pártrendőrség, a Cseka jelszavai olvashatók. Azok úgy szóltak: hideg fej, tiszta kéz, forró szív. A Fidesz egy hete látható plakátjain pedig a következő mondatok állnak: Hideg fejjel! Tiszta kézzel! Meleg szívvel!

A baloldali szervezetek álláspontja szerint "a történelem nem kellő ismerete sem mentesíti a Fidesz városi vezetőit, jelöltjeit, amiért elfogadták e jelszavakat a 21. század első önkormányzati választásán". Megfogalmazásuk szerint a szándék ismerete nélkül is nagyon rossz e választási üzenet "áthallása".