Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

NATO-konferencia a Parlamentben

MTI
2002.10.17. 12:38
A novemberi prágai NATO-találkozó a szövetség korszerűsítésének csúcsértekezlete lesz - mondta Kovács László külügyminiszter a Parlamentben tartott NATO-konferencián, csütörtökön. Úgy vélekedett, hogy a NATO Prágában "viszonylag nagyszámú ország" számára nyitja majd meg kapuit, és lesznek közöttük olyanok is, amelyek Magyarország szomszédjai. Hangsúlyozta, hogy Magyarország a prágai csúcstalálkozóig tisztázni fogja haderő-hozzájárulási felajánlásait, amelyeket a jelenleg zajló védelmi felülvizsgálat során határoznak meg.

Alessandro Minuto Rizzo, a NATO főtitkárhelyettese arról szólt, hogy a terrorizmus elleni harc a jövőben rendkívül fontossá válik. Mint mondta, az ilyen bűnszervezeteket nem lehet hagyományos intézkedésekkel és eszközökkel korlátozni. Mint mondta, a szövetség átfogó intézkedéscsomagot szeretne kialakítani a terrorizmus elleni fellépés érdekében. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke felhívta figyelmet, hogy az elmúlt években történtek még inkább megerősítették a szövetség elkötelezettségét amellett, hogy egy egységesebb, demokratikusabb, békésebb világrend jöjjön létre.