Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: a pénzügyi tárca megsértette az államháztartási törvényt

MTI
2002.10.18. 19:18
A Fidesz szerint a pénzügyi tárca megsértette az államháztartási törvényt, mivel a szabályozás alapján a pénzügyminiszternek legkésőbb október 15-ig a kormány elé kell terjesztenie a költségvetési törvényjavaslat tervezetét - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus szerint, ha az előterjesztés megtörtént volna a pénteki kormányülésen, akkor a szóvivő nyilván beszámolt volna erről az újságírók előtt.

Áder János arról is beszélt, hogy a Fidesz információi szerint a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban a tárcák igényei 1.400 milliárd forinttal haladják meg a lehetőségeket. A politikus szerint fel kell tenni a kérdést: vajon a Pénzügyminisztérium miért sértette meg az államháztartási törvényt, és miért dugdossa a kormány a jövő évi büdzsével kapcsolatos elképzeléseit.

Áder Jánosnak nemcsak a stílusa rossz, de az információi is azok: a pénzügyminiszter a törvényes határidőnek megfelelően beterjesztette a kormány elé a költségvetés tervezetét, jelenleg folyik az egyeztetés, és ezt követően, szintén a törvényes határidőnek megfelelően, a parlament elé kerül a javaslat - reagált a kormányszóvivő a Fidesz frakcióvezetőjének pénteki nyilatkozatára.