Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kampánycsendsértés Vásárosnaményben

MTI
2002.10.20. 15:06
A kampánycsend hatályba lépése után, törvénysértő módon terjesztettek szórólapokat Vásárosnaményban - állapította meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város helyi választási bizottsága vasárnap. Tóth János, a testület elnöke az MTI-nek elmondta: azt nem tudták kideríteni, hogy ki, vagy kik sértették meg a kampánycsendet. Az esetről a választási bizottság vezetője annyit közölt, hogy a kampánycsend hatályba lépése után a térség egyik országos politikusát "hátrányos színben" feltüntető szórólapokat helyeztek ismeretlen személyek több szavazó postaládájába. Az esetet jelző párt szerint a szórólapok szövege negatívan befolyásolhatja a szavazás eredményét, s ezt a bizottság tagjai elfogadták.

A vásárosnaményi testület elé egy másik beadvány is került, amely szerint az egyik jelöltet és pártjának országosan ismert személyiségeit plakátokon gyaláztak ismeretlen személyek. A panasszal végül a testület érdemben nem foglalkozott, mert a bejelentést tett személy nem volt beazonosítható, meghallgatására viszont szükség lett volna az eljáráshoz.