Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három vasi településen nem választanak polgármestert

MTI
2002.10.20. 18:32
Vas megyében Górban, Kőszegszerdahelyen és Sorkifaludon nem szavazhatnak polgármesterjelöltre. Az utóbbi két településen a helyi önkormányzat megválasztásra sincs lehetőség, mivel nem volt elegendő számú jelölt - tájékoztatta Kun László, a területi választási iroda vezetője az MTI-t vasárnap.

Górban az öt képviselőtestületi helyre heten jelöltették magukat, rájuk voksolhat a 209 szavazásra jogosult, így megalakulhat az új települési önkormányzat, polgármester jelöltségre azonban itt sem vállalkozott senki. Sorkifaludon a választásra jogosultak száma 552, mindössze hárman vállalták a jelöltséget a hét önkormányzati képviselői helyre. Kőszegszerdahelyen 384 választásra jogosult ember él, a községben csak ketten vállalták a képviselőjelöltséget, így egyelőre itt sem lehet megválasztani az öt tagú képviselőtestületet. Mindhárom településen időközi választást kell majd tartani 2003-ban.