Judit
2 °C
7 °C

A zöldek tárgyalást sürgetnek Bős-Nagymaros ügyében

MTI
2002.10.21. 13:54
A Duna elterelésének tízéves évfordulója alkalmából a Reális Zöldek Klub arra kéri a Medgyessy-kormányt, hogy a folyó kérdésében haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat Szlovákiával és ne folytassa a Fidesz-kabinet halogatási taktikáját - tájékoztatta Juhos László, a szervezet elnöke közleményben az MTI-t hétfőn. A közlemény szerint célszerű volna megegyezni a szlovákokkal a Duna ügyében még az EU-csatlakozás előtt, ezzel tanújelét adva annak, hogy képesek vagyunk az unió jogrendje szerint egymással kommunikálni.

Felhívják a kormány figyelmét arra is, hogy a Duna ügyét ne néhány tucat mozgalmár felfogása szerint kezelje. Ezzel szemben vegye tekintetbe azt, hogy vízerőművek tucatszámra épülnek az EU-ban és a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer környezetbarát energiatermelést, közlekedést, hajózást, vízgazdálkodást, továbbá szabályozhatóbb árvízvédelmet tesz lehetővé. A közlemény rámutat: megegyezés elmaradása azzal a veszéllyel járhat, hogy Magyarországot csak a kártérítési kötelezettségek terhelik, míg a vízlépcső összes előnyét a szlovákok élvezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?