Judit
2 °C
7 °C

MTV: összeférhetetlenségi beadvány Sasvári Szilárd ügyében

MTI
2002.10.22. 15:36
Összeférhetetlenségi eljárás lefolytatását kérte a legfőbb ügyésztől Sasvári Szilárd ügyében a Magyar Televízió Közalapítvány Ellenőrző Testületének (ET) elnöke. Fehér Zsuzsa erről kedden tájékoztatva az MTI-t, emlékeztetve arra, hogy a legfőbb ügyész a Magyar Televízió Közalapítvány törvényességi felügyelője. Levelében az ET elnöke arra hívja fel a figyelmet, miszerint a közmédium kuratóriumi elnökségének fideszes tagját a hétvégi önkormányzati választásokon a Fővárosi Közgyűlés tagjává választották a Fidesz-MPP, az MDF és az MKDSZ közös listáján. Utal arra, hogy a médiatörvény előírása szerint a kuratórium tagja "pártpolitikai tevékenységet nem folytathat, pártpolitikai tevékenységet nem végezhet".

Fehér Zsuzsa ezért arra kéri Polt Péter legfőbb ügyészt, járjon el abban az ügyben, hogy a jogszabály szerint Sasvári Szilárd e televíziós grémiumban betöltött tagsága és pártpolitikai tevékenysége összeférhetetlen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?