Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kitüntették a hadkötelezettséget ellenzők vezetőjét

2002.10.22. 15:48
A honvédelmi miniszter a nemzeti ünnep alkalmából a Honvédelemért kitüntető cím I. osztályát adományozta Farkas Henriknek, az indoklás szerint "a honvédelem ügye érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként".

Farkas Henrik, nyilatkozata szerint örömmel és köszönettel vette át a kitüntetést. A gesztust Farkas jelzésértékűnek tartja. Szerinte azt jelzi, hogy, hogy a kormány elkötelezett az önkéntes haderőre való áttérésben, és a honvédelmi vezetés elismeri a HEL civil mozgalom tevékenységét. Az előző kisgazda honvédelmi vezetés korábban fegyelmit indított a HEL másik ügyvezetője, Szűcs Mihály alezredes ellen.

A HEL szándéka, célja a kényszersorozás mielőbbi felszámolása, és nem az önkéntes haderő megteremtése. Tagjaink között vannak pacifisták is, akik nem a hadsereg színvonaláért aggódnak. Ezzel együtt a HEL-nek a kényszersorozás megszüntetése elleni akciói a jelen hazai és nemzetközi helyzetben szükségszerűen a hivatásos haderő megteremtésének irányába mutattak.