Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A tervezettnél kisebb mértékben drágulnak a gyógyszerek

MTI
2002.10.22. 18:27
Az előző kormány által előkészített, eredetileg idén júliusra tervezett 6,4 százalék helyett 3,2 százalékkal emelkednek januártól a gyógyszerárak - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet keddi ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten. Gál J. Zoltán elmondta azt is, hogy a kormány még az idén befogadja a támogatási rendszerbe azokat a legújabb és valódi terápiás megoldást jelentő, úgynevezett életfontosságú gyógyszereket, amelyeket eddig betegenként, egyedi méltányosság alapján engedélyezett a biztosító.

Az erről szóló kormánydöntést ismertetve rámutatott: a támogatott gyógyszerek közé nyolcvan, eddig nem támogatott és az eddig forgalmazottnál olcsóbb termék kerül be. Beszámolt arról, hogy a kormány elrendelte a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését és gyógyítását segítő alapvető készítmények ingyenességének előkészítését is. A kormányszóvivő közölte: a kabinet javasolta a közgyógy-ellátási listán szereplő gyógyszerek körének bővítését, és a kormány felkérte az illetékes minisztert, hogy vizsgálja meg a csontritkulás-gyógyszerek kiemelt támogatásának lehetőségeit.