Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kampánycsendsértés miatt felfüggesztették a Vasárnapi Újság szerkesztőjét

MTI
2002.10.22. 19:24
A Kossuth Rádió főszerkesztője - a kampánycsendsértést megállapító OVB-döntés nyomán - írásbeli figyelmeztetésben részesítette Haeffler Andrást, a Vasárnapi Újság felelős szerkesztőjét, s keddi hatállyal felfüggesztette beosztásából. A Magyar Rádió Rt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Haeffler András ez év október 31-én lejáró felelős szerkesztői megbízását Perjés Klára főszerkesztő nem kívánja meghosszabbítani.

Az Országos Választási Bizottság vasárnap - az önkormányzati választások napján - hozott két határozata szerint kampánycsendet sértett a Magyar Rádió, mint műsorszolgáltató, mert Vasárnapi Újság című műsorában a választók befolyásolására alkalmas információkat jelentetett meg.

Az OVB egy Wittner Mária-beszéd, illetve egy Pongrácz Gergely-interjú közlése miatt marasztalta el a közszolgálati rádiót - tájékoztatta Perjés Klára kedden az MTI-t. A Magyar Rádió Rt. a testület döntését tudomásul vette, s - a közlemény szerint - nem kíván jogorvoslattal élni a Legfelsőbb Bíróságnál. A Vasárnapi Újságban elhangzottak kapcsán egy magánszemély, valamint az SZDSZ fordult beadvánnyal az OVB-hez.