Lemondott önkormányzati mandátumáról Gusztos Péter

MTI
2002.10.25. 13:09
Lemondott a salgótarjáni önkormányzatban kompenzációs listán szerzett mandátumáról Gusztos Péter, az SZDSZ és Langár Tamás, a Fidesz-MKDSZ-MDF képviselőjelöltje. Langár Tamást a salgótarjáni és a megyei közgyűlésben is képviselővé választották, és az összeférhetetlenség miatt nyilatkoznia kellett arról, hogy melyik mandátumról mond le. A Fidesz-MKDSZ-MDF politikusa úgy döntött, hogy a megyei közgyűlés tagja kíván lenni, döntését pedig a választási bizottság tudomásul vette.

Gusztos Péter polgármesterjelöltként indult Salgótarjánban, e poszton nem nyert, az SZDSZ listavezetőjeként szerzett mandátumot. Az MTI-nek nyilatkozva elmondta, döntésének két oka volt. Mivel Salgótarján önkormányzatában csupán kéttagú lesz az SZDSZ frakciója, a helyi képviselői munka egész embert kíván, míg ő az SZDSZ országgyűlési képviselőjeként is politizál, és a párt ifjúsági tagozatát, az Új Generációt is vezeti.

Hozzátette: másrészt éppen e teendők miatt nem tartotta volna etikusnak salgótarjáni szabad demokrata csoporttársaival szemben, hogy a városi önkormányzatban is elfoglaljon egy képviselői helyet. A helyi választási bizottság - a jelölő szervezetek határozatai alapján - hétfőn dönt a két megüresedett mandátum kiosztásáról.