Árpád
-2 °C
4 °C

Lemondott önkormányzati mandátumáról Gusztos Péter

MTI
2002.10.25. 13:09
Lemondott a salgótarjáni önkormányzatban kompenzációs listán szerzett mandátumáról Gusztos Péter, az SZDSZ és Langár Tamás, a Fidesz-MKDSZ-MDF képviselőjelöltje. Langár Tamást a salgótarjáni és a megyei közgyűlésben is képviselővé választották, és az összeférhetetlenség miatt nyilatkoznia kellett arról, hogy melyik mandátumról mond le. A Fidesz-MKDSZ-MDF politikusa úgy döntött, hogy a megyei közgyűlés tagja kíván lenni, döntését pedig a választási bizottság tudomásul vette.

Gusztos Péter polgármesterjelöltként indult Salgótarjánban, e poszton nem nyert, az SZDSZ listavezetőjeként szerzett mandátumot. Az MTI-nek nyilatkozva elmondta, döntésének két oka volt. Mivel Salgótarján önkormányzatában csupán kéttagú lesz az SZDSZ frakciója, a helyi képviselői munka egész embert kíván, míg ő az SZDSZ országgyűlési képviselőjeként is politizál, és a párt ifjúsági tagozatát, az Új Generációt is vezeti.

Hozzátette: másrészt éppen e teendők miatt nem tartotta volna etikusnak salgótarjáni szabad demokrata csoporttársaival szemben, hogy a városi önkormányzatban is elfoglaljon egy képviselői helyet. A helyi választási bizottság - a jelölő szervezetek határozatai alapján - hétfőn dönt a két megüresedett mandátum kiosztásáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?