Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt helyettese lehet Demszkynek

MTI
2002.10.26. 15:31
A fővárosi MSZP- és SZDSZ-frakció vezetőinek elképzelése szerint a korábbinál eggyel több, öt főpolgármester-helyettese lenne Demszky Gábornak a következő négy évben, közülük hármat a szocialisták jelölnének - derült ki Gy. Németh Erzsébet és Bőhm András szavaiból, akik a két párt szombati koalíciós tárgyalása után nyilatkoztak az MTI-nek.

Bőhm András elmondta, az SZDSZ elfogadhatónak tartaná egy kiemelt hatáskörrel rendelkező főpolgármester-helyettesi poszt kialakítását, de ragaszkodnak ahhoz, hogy ezt a tisztséget Gy. Németh Erzsébet töltse be. Gy. Németh Erzsébet a "személyre szabott" SZDSZ-es javaslatot nem kívánta értékelni, szavai szerint ez a kérdés majd a további tárgyalások során dől majd el.

A szocialista frakcióvezető arról szólt, hogy az MSZP személyi változást akar a gazdasági főpolgármester-helyettesi poszton. Indoklása szerint a változás szolgálná a kerületek és a főváros közötti, valamint a közgyűlésen belüli jobb együttműködést. Bőhm András ezzel szemben azt hangsúlyozta: a tárgyalásokon megerősítették, hogy a gazdasági főpolgármester-helyettesi poszton nem látnak indokot a változtatásra