Árpád
-2 °C
3 °C

Felfüggesztették Mester mentelmi jogát

MTI
2002.11.05. 20:53
Az Országgyűlés 263 igen szavazattal 16 ellenében, 69 tartózkodás mellett felfüggesztette Mester László (MSZP) képviselő, XVIII. kerületi polgármester mentelmi jogát. Géczi József Alajos, a mentelmi bizottság szocialista elnöke elmondta, hogy az eljárás megegyezik a bizottság korábbi gyakorlatával, amely szerint közvádas ügyekben a mentelmi jog felfüggesztését ajánlja, mert az érintett képviselőnek is az az érdeke, hogy tisztázza magát az illetékes igazságszolgáltatási szervek előtt.

A politikus utalt arra, hogy a mentelmi jog felfüggesztését a legfőbb ügyész jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének kísérlete és magánokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt kérte.

Elhangzott, hogy az ügy hátterében az úgynevezett pakura-tavak felszámolása áll. Géczi József Alajos hangsúlyozta: a legfőbb ügyész a bizottság megkeresésére közölte, hogy Mester László a gazdasági előnyt a pályázat benyújtásakor az önkormányzat számára kívánta megszerezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?