Árpád
-2 °C
3 °C

A magyar vámosok a csatlakozás miatt féltik munkahelyüket

MTI
2002.11.05. 21:11
Európai segítséget kért Nietsch Tamás, a Magyar Vámügyi Szövetség alelnöke Brüsszelben a Szállítmányozók Napja alkalmából szervezett találkozón kedden az uniós csatlakozását követően munka nélkül maradó magyar vámügyintézők problémájának megoldásához. Az alelnök az MTI-nek elmondta, hogy a hazai vámügynökök és vámügyintézők jelentős többsége valószínűleg nem fog munkát találni az Unió tag Magyarországon.

A találkozón a társadalmi szolidaritás szükségességére is hivatkozva kérte az Unió segítségét főleg a munkájukat elvesztő idősebb alkalmazottak korai nyugdíjazásához, a fiatalabb munkavállalók átképzéséhez, illetve ahhoz, hogy a vámügynökségek új gazdasági tevékenységeket találhassanak maguknak. - Az európai nemzeteknek, az Európai Uniónak, az Európai Bizottságnak tekintetbe kell vennie, hogy az rossz politika lenne, ha emberek ezrei az Unió bővítését katasztrófaként élnék meg - szögezte le a Magyar Vámügyi Szövetség alelnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?