Árpád
-2 °C
3 °C

Chirac támogatja Medgyessy felvetéseit

MTI
2002.11.05. 22:55
Medgyessy Péter párizsi útja során a francia miniszterelnök részéről nyitottságot tapasztalt az agrárium területét érintő tízéves átmeneti időszak esetleges csökkentése kérdésében. A miniszterelnök elmondta: Chirac egyetértett azzal a felvetésével, melyben indítványozta, hogy az első három évre 25,5 milliárd euróról 23 milliárdra csökkentett strukturális alapok miatt elszenvedett veszteséget a termékkvóták rugalmas meghatározásával ellensúlyozzák a magyar gazdáknak. A miniszterelnök kiemelte: itt lát mozgáslehetőséget a kedvezőbb irányú elmozdulásra, az igazi probléma ugyanis az, milyen mértékben részesedik az uniós kvótákból a magyar mezőgazdaság, mert ez határozza meg a gazdák jövedelmét a következő években.

Medgyessy elmondta, hogy a tavalyi franciaországi magyar kulturális évad viszonzásaképpen 2003-ban "Francia divat" címmel Párizs is bemutatkozik Magyarországon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?