Árpád
-2 °C
3 °C

Fodor: 2005-től nem lesz szükség sorkatonák behívására

MTI
2002.11.08. 16:42
Az SZDSZ szerint 2005-től már nem lesz szükség sorkatonák behívására - közölte Fodor Gábor, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján. Fodor Gábor úgy vélekedett, az önkéntes haderőre való, 2006-ra tervezett átállás utolsó évében már nem lesz szükség sorozásra. Az MTI kérdésére válaszolva a politikus közölte, hogy tudomása szerint a Honvédelmi Minisztériumban készülő, a hivatásos haderő megteremtésével kapcsolatos tervekben is szerepel, hogy a sorozás már korábban megszüntethető.

Mint mondta, a szocialista-liberális koalíció programjába célként bekerült a hivatásos haderőre való átállás, és a kormány elkötelezett ennek megvalósítása érdekében. A politikus felhívta a figyelmet, hogy a hivatásos haderőre való áttérés mielőbbi megvalósítását a közelmúltban napvilágot látott kritikák is indokolják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?