Erzsébet
1 °C
4 °C

Fidesz: visszalépést jelentene a kedvezménytörvény módosítása

MTI
2002.11.08. 16:52
Elértéktelenedne, üres papírrá válna a magyarigazolvány, ha a parlament elfogadná a kedvezménytörvény kormány által javasolt módosítását - mondta Németh Zsolt fideszes képviselő. A volt külügyi államtitkár a Fidesz állásfoglalását ismertette, amely tükrözi az MDF álláspontját is. A fideszes politikus közölte: a módosító csomagból elfogadhatók számukra azok a javaslatok, amelyek az Európa Tanács velencei bizottsága és az Orbán-Nastase-megállapodás alapján fogalmazódtak meg.

- A magyarigazolvány nem csupán kedvezményeket és támogatásokat jelent tulajdonosai számára, hanem a magyar állam felelősségvállalását, a határon túli magyarokkal való közösség vállalását jelenti - fogalmazott Németh Zsolt. A fideszes politikus ugyanakkor megállapította, hogy a kormány tervezete néhány ponton túlmegy a velencei bizottság és más nemzetközi szervezetek ajánlásain, és elfogadása esetén érdemi módosítást, illetve visszalépést jelentene.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?