Árpád
-2 °C
4 °C

Thürmer leváltásával próbálkozik a belső ellenzék

Népszabadság
2002.11.09. 09:50
A pártelnök leváltására készül a Munkáspárt belső ellenzéke, de az akció kimenetele finoman szólva is erősen kérdéses, hiszen Thürmer Gyula egyedül indult az elnöki tisztért a most folyó tisztújításon. A Munkáspárt kevéssé sikeres választási eredményei információink szerint egyelőre nehezen megbecsülhető mértékű belső elégedetlenséget váltottak ki.

A belső ellenzék eredetileg a fiatal Vásárhelyi Árpád elnökjelöltségét támogatta. Vásárhelyinek saját alelnökjelöltjei voltak, egyikük azonban az utolsó pillanatban lemondott. Az elnökjelölt és csapata ezek után nem vállalta a megmérettetést, mert - mint Vásárhelyi fogalmazott- "nincs értelme régi alelnökökkel nekilátni az új feladatoknak". A változást akarók nem adták fel: továbbra is az elnökség leváltását szeretnék elérni. Abban bíznak, hogy a decemberi kongresszuson - amely a párt legfőbb döntéshozó szerve - sikerül megkötniük a feltehetően újraválasztott elnök és alelnökei kezét. A belső ellenzék tisztázni szeretné a párt pénzügyeit, növelni akarja az aktív tagok számát, és fiatalokat is be akar vonni a politizálásba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?