Erzsébet
1 °C
4 °C

Balogh László: Lamperth Mónika nem hajlandó

MTI
2002.11.13. 18:02
Balogh László MDF-es képviselő, aki az úgynevezett Medgyessy-bizottság elnöke volt, bejelentette: mindent megtesz annak érdekében, hogy a testület zárt üléseiről készült jegyzőkönyvek és az üggyel kapcsolatos, 30-40 évvel ezelőtt született iratok, parancsok nyilvánosságra kerüljenek. A politikus szerdai parlamenti sajtótájékoztatóján elmondta: Szili Katalin házelnökhöz fordult, hogy a nemzetbiztonsági kockázat szempontjából "preparált" jegyzőkönyvek és dokumentumok titkosságát oldják fel.

Balogh László elmondása szerint a Ház elnöke a kéréssel egyetértett, és ígéretet tett arra, hogy keresi megvalósításának jogi lehetőségét. Az MDF-es politikus emlékeztetett arra: a miniszterelnök hozzájárult ahhoz, hogy a róla szóló dokumentumokat hozzák nyilvánosságra. Balogh László szerint Lampert Mónika belügyminiszter "tudatosan nem hajlandó a nyilvánosság elé tárni azokat a dokumentumokat, amelyek fényt derítenek Medgyessy Péter szt-tiszti tevékenységére."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?