Judit
3 °C
7 °C

Varsóba várják Medgyessy Pétert

MTI
2002.11.13. 18:30
Leszek Miller kormányfő nyitotta meg szerdán Varsóban a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Európai Szocialisták Pártja (ESZP) parlamenti csoportjának tanácskozását. Miller beszédében hangsúlyozta: Lengyelország azt szeretné, ha az Európai Unió demokratikusabb, sikeresebb és átláthatóbb lenne. Ezeket a célokat szerinte az uniós intézmények reformja biztosíthatná. A kormányfő részletesen beszélt arról, hogyan kellene az egyes feladatokat, hatásköröket pontosabban körülhatárolni, illetve a jövendő európai alkotmányban megjeleníteni.

Az ESZP jubileumi tanácskozására pénteken a lengyel fővárosba érkezik többek között a brit, a svéd, a görög, a cseh, a magyar és a litván miniszterelnök. Csütörtökön a szejmben az ESZP tanácsa az EU-bővítésről rendez vitát, amelyen jelen lesz Günter Verheugen EU-bővítési biztos is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?