Árpád
-2 °C
3 °C

Fotókiállítás nyílt a felújított budapesti épületekről

MTI
2002.11.14. 13:29
A főváros napja alkalmából felújított budapesti épületeket bemutató kiállítás nyílt csütörtökön Újjászületés címmel a fővárosi Újvárosházán; a tárlatot Demszky Gábor nyitotta meg. A kiállításon a települési értékvédelmi támogatás és a Műemléki Alap segítségével felújított épületek régi és új állapotát mutatják be a tablók. A főpolgármester szerint az épületek Budapest szellemiségét, arcát hordozzák és jelenítik meg, azt "ami miatt jó Budapesten élni".

A fővárosi önkormányzat által 1994-ben bevezetett támogatási rendszer keretében eddig 1,2 milliárd forint értékben csaknem ezer épület, épületrész felújításában vállalt szerepet a fővárosi önkormányzat. Ebben az évben a műemléki alap támogatására 220 pályázat érkezett, ebből 65 millió forint erejéig részesült 63 pályázat vissza nem térítendő támogatásban. A települési értékvédelmi támogatásra 136 pályázat érkezett, ebből 45 nyert kamatmentes kölcsönt vagy vissza nem térítendő támogatást 118,6 millió forint értékben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?