Árpád
-2 °C
3 °C

Megdöbbent az SZDSZ V. kerületi szervezete

MTI
2002.11.14. 15:52
Az SZDSZ ötödik kerületi szervezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy Zwack Péter lemondása után az SZDSZ Országos Tanácsa nem Bauer Tamást választotta az Országgyűlésbe a párt országos listájáról.

A szervezet közleményében kijelenti: "Bauer Tamásra nyilvánvalóan nagy szükség van most is a kis létszámú, és hozzá hasonló felkészültségű közgazdásszal nem rendelkező szabad demokrata parlamenti képviselőcsoportban. Meggyőződésünk, hogy semmi sem idegenebb a Szabad Demokraták Szövetségének hagyományos értékeitől, mint a párt vezetésével szemben is kritikus, következetes gondolkodás száműzésére való törekvés."

Az SZDSZ ötödik kerületi szervezete a közleményben felszólítja Kuncze Gábor pártelnököt, az Ügyvivő Testületet és az Országos Tanácsot, tegyen meg mindent a párt egésze és parlamenti frakciója számára súlyos kárt okozó döntés haladéktalan orvoslására. Erre módot adhat az - véli a pártszervezet -, ha a frakció megerősítése érdekében a szabad demokrata kormánytagok legalább egyike lemond országgyűlési képviselői mandátumáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?