Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra napirenden Hende polgári körös szerepvállalása

MTI
2002.11.14. 17:37
Az MDF etikai bizottsága a közeljövőben újra tárgyalja Hende Csaba szerepvállalását a polgári körök szervezésében. Az MTI érdeklődésére Rubovszky András, a bizottság elnöke elmondta: egy MDF-szervezet fellebbezése miatt az országos választmány újra az etikai bizottság elé utalta az ügyet. Rubovszky András emlékeztetett arra, hogy az etikai bizottság Hende Csabának, az MDF volt általános alelnökének, az Igazságügyi Minisztérium volt politikai államtitkárának ügyét több szervezet bejelentésére tárgyalta júliusban. Többen azt kifogásolták, hogy a demokrata fórum második embere a párt vezető testületének és elnökének tudta nélkül fogadta el Orbán Viktor felkérését.

- Az etikai bizottság júliusi állás foglalása szerint Hende Csaba nem követett el etikai vétséget, amikor elvállalta Orbán Viktor felkérését a polgári körök szervezésére - mondta a testület elnöke. A fellebbező szervezet megítélése szerint viszont Hende Csaba lépése ellentétes az MDF érdekeivel.