Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszűnik az APEH Bűnügyi Igazgatósága

MTI
2002.11.14. 18:38
A kormányprogramban foglaltaknak megfelelően ez év végén megszűnik az APEH Bűnügyi Igazgatósága, így az adóhatóság bűnüldözési és nyomozó hatósági feladatai az Országos Rendőr-főkapitánysághoz (ORFK) kerülnek vissza - hangzott el a kormány csütörtöki ülését követő budapesti tájékoztatón. Gál J. Zoltán kormányszóvivő elmondta: az ORFK-n belül új nyomozó szerv jön létre, amelyet a javaslat szerint Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságnak fognak nevezni.

Az APEH Bűnügyi Igazgatósága alkalmazottainak jelenlegi köztisztviselői szolgálati jogviszonya megmarad, járandóságukat tekintve sem éri őket hátrány. Az ORFK a korábbi szervezet jogutódja lesz. - Az ORFK új nyomozó szervének induló vagyonát és jövő évi költségvetési előirányzatait az APEH vagyonából, valamint a bűnügyi igazgatóság büdzsé-előirányzatából biztosítják - mondta a kormányszóvivő.