Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs egyetértés az uniós alkotmánymódosításban

MTI
2002.11.15. 13:43
Továbbra sem sikerült a parlamenti pártoknak egyezségre jutniuk az uniós csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítást illetően, amelyről pénteken folytattak újabb egyeztetést Budapesten. A megbeszélést követően Vastagh Pál (MSZP) újságíróknak elmondta, hogy megkapták az ellenzéki pártok módosító javaslatait, amelyeket át kell tanulmányozniuk. Megjegyezte: az indítványok lényegében az Országgyűlés plenáris ülésén elhangzott javaslatokat tartalmazzák.

Szájer József (Fidesz) sérelmezte, hogy a kormánypártok képviselői nem voltak felhatalmazva az ellenzéki módosító javaslatokkal kapcsolatos állásfoglalás kialakítására. - Ezek semmiféle újdonságot nem tartalmaznak, ugyanakkor azt észleltük, a kormányoldal képviselőinek nem volt mandátuma arra, hogy tárgyaljanak az alkotmány érdemi kérdéseiről - fűzte hozzá.