Judit
3 °C
7 °C

Megkezdődik a 2003-as költségvetés általános vitája

MTI
2002.11.18. 06:18
Az Országgyűlés hétfőn megkezdi a 2003. évi költségvetés általános vitáját. A vita összesen 30 órás időkeretéből ma 11 és fél órát használhatnak fel a képviselőcsoportok, a parlamenti erőviszonyoknak megfelelő arányban. A költségvetési törvényjavaslatban 5 303 milliárd 470 millió forintos kiadási főösszeg mellett 4 734 milliárd 498 millió forintos bevétel szerepel, a hiány mértéke 568 milliárd 972 millió forintot tesz ki. A GDP arányában az államháztartási hiány 4,5 százalék lesz. A büdzsé alapjaként a bruttó haza termék (GDP) 4-4,5 százalékos növekedésével számol a kormány.

A pénzügyminiszter szerint a törvényjavaslat olyan gazdaságpolitikai filozófiát tükröz, amely a lakosság számára a jóléti kiadásokat tovább bővíti, ezzel párhuzamosan a vállalkozások számára olyan makrogazdasági környezetet, adófeltételeket teremt, amelyek révén tevékenységük könnyebbé válik, versenyképességük növekedhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?