Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz félti a vidéket a jövő évi költségvetéstől

MTI
2002.11.20. 20:21
A Fidesz szolnoki szervezetének álláspontja szerint a parlamenti vitára bocsátott jövő évi költségvetési tervezet annyira visszafogott, hogy a települési önkormányzatok, így a szolnoki is, csak nagy nehézségek árán tud majd eleget tenni kötelezettségeinek. Szalay Ferenc, a párt országgyűlési képviselője szerdai szolnoki sajtótájékoztatóján elmondta: bár 2003-ban több lesz az adókból helyben maradó rész, és növekednek az illetékek, mindezek nem elegendők azoknak a pénzügyi terheknek az ellensúlyozására, amelyet a közalkalmazottak 50 százalékos béremelésére rótt az önkormányzatokra. Jelezte: az önkormányzatokhoz eljutó pénztöbblet várhatóan országos szinten 117 milliárd forintot tesz ki, viszont a szóban forgó bérfejlesztés 240 milliárd forintot igényel, és a két összeg közötti különbözetet a helyhatóságoknak a saját bevételeikből kell előteremteni.

- Szolnok esetében az említett bérnövekmény kereken 2 milliárd forint, ebből 1,5 milliárdot biztosítanak a pluszforrások, a hiányzó 500 millió forint előteremtése már az önkormányzatra vár - mutatott rá. Szalay Ferenc úgy látja: ezt a feladatot azért sem lesz könnyű teljesíteni, mert a város idei költségvetési hiánya 566 millió forint, így a jövő évi büdzsében már eleve egymilliárd forintos hiánnyal kell számolni.