Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kisebbségi hivatal elnöke államtitkár akar lenni

MTI
2002.11.22. 13:07
A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal (NEKH) pozíciójának módosítását kérték a napokban a kormányfőtől és a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH) vezető minisztertől 12 országos kisebbségi önkormányzat vezetői - tudta meg érintettektől pénteken az MTI.

Lásztity Péró, a Szerb Országos Önkormányzat elnökének tájékoztatása szerint levelükben emlékeztetik Medgyessy Péter miniszterelnököt arra az ígéretre, amely a kisebbségi vezetőkkel június elején folytatott megbeszélésen hangzott el, s amely szerint az új kabinet biztosítani fogja a NEKH vezetőjének részvételét a kormányüléseket előkészítő közigazgatási államtitkári értekezleteken.

Levelükben a nemzetiségi vezetők azt javasolják a kormányfőnek: nevezze ki címzetes államtitkárnak a NEKH elnökét, hogy Heizer Antal így rendszeresen részt vehessen ezeken az értekezleteken.