Árpád
-2 °C
4 °C

Elhalasztották a Deutsch kontra Csernyi pert

MTI
2002.11.22. 19:54
A Deutsch Tamás kontra Csernyi Csaba személyiségi jogi perben a péntekre kitűzött első tárgyalást el kellett halasztani a csepeli bíróságon; az alperes ismeretlen helyen tartózkodik, a kijelölt ügygondnok pedig más elfoglaltságai miatt új határnapot kért. Deutsch Tamás Fidesz-alelnök jó hírnevének megsértése miatt indított személyiségi jogi pert, melyben kéri a jogsértés megállapítását, a további jogsértéstől való eltiltást, és nyilvános elégtétel adására való kötelezést.

Az ügy előzménye, hogy Csernyi Csaba közjegyző előtt, feljelentésnek minősülő nyilatkozatot tett, melyben arra hivatkozik: azért tett terhelő vallomás egy gyanúsított társára, mert Deutsch Tamás és mások erre utasították, illetve életveszélyesen megfenyegették. Az ügyben a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal is vizsgálta azokat a beadványokat, amelyeket Deutsch Tamás, illetve tőle függetlenül Juszt László újságíró juttatott el a Legfőbb Ügyészségre. A bűnüldöző hatóságok az eset kapcsán több tanút meghallgattak, iratokat szereztek be és azt állapították meg, hogy a beszerzett adatok nem erősítik meg Deutsch Tamás vonatkozásában Csernyi Csaba állításait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?