Erzsébet
1 °C
4 °C

Az idei pénz duplája jut a cigányság támogatására

MTI
2002.11.27. 12:08
A jövő évi költségvetés tervezete szerint 2003-ban kétszer annyi pénz jut a cigányság támogatására, mint az idén - erről a Miniszterelnöki Hivatal roma ügyekért felelős politikai államtitkára beszélt szerdán, egy romaügyi fórumon, Hatvanban. Teleki László elmondta: a büdzsé tervezete szerint az eddigi, évi 300-500 millió forint támogatással szemben jövőre 1.1 milliárd forintot használhat fel a Magyar Cigányságért Közalapítvány a roma gyermekek továbbtanulásának támogatására.

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal által, a romák krízishelyzetének megoldására létrehozott intervenciós alap az idei 48 millióról 68.5 millió forintra nő, s a romaügyi államtitkárság 26.5 millió forintot kap jogvédelmi feladatok ellátására. Teleki László tájékoztatása szerint emelkedik a roma kultúra támogatására szolgáló összeg is: a kulturális tárca erre fordítható105 millió forintos kerete ugyan nem változik, ám az államtitkárság plusz 173 millió forintot használhat fel jövőre e célra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?