Ödön
1 °C
11 °C

Tízmilliárd vadászgépek üzemidő-hosszabbításra

MTI
2002.11.27. 18:29
A tervek szerint januárban kerül sor a MiG-29-es vadászrepülők hajtóműveinek üzemidő-hosszabbítására: a 14 gép átvizsgálására és egyéb berendezések javítására mintegy 5 milliárd forintot fordít a szaktárca. Hollósi Nándor nyugállományú altábornagy, miniszteri főtanácsadó az MTI érdeklődésére szerdán elmondta, hogy a repülőgépek üzemidő-hosszabbítása november közepén fejeződött be, ezt követi a hajtóművek átvizsgálása.

Közlése szerint a Magyar Hírlap szerdán megjelent írásával ellentétben a tárcánál számoltak a hajtóművek üzemidő-hosszabbításának költségével, az erről szóló szerződést pedig már meg is kötötték az orosz gyártóval. A tábornok ismertetése szerint a minisztérium a repülőgépek és a hajtóművek üzemidejének hosszabbítására összesen mintegy 10 milliárd forintot fordít, és a tervek szerint a MiG-29-esek 2012-14-ig hadrendben maradnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?