Judit
3 °C
7 °C

Egyezkedik a közrádió a kisebbségekkel

MTI
2002.11.28. 13:37
A Magyar Rádió nemzetiségi referense szerint reális esély van arra, hogy a jövő év első felében együttműködési megállapodás szülessen a tizenhárom országos kisebbségi önkormányzat és a közmédium között. Kovács Péter elmondta, júliusi kinevezése óta az Országos Cigány Önkormányzat kivételével valamennyi nemzetiség vezetőivel sikerült már egyeztetnie arról, milyen keretek között tudják elképzelni a szorosabb együttműködést a Magyar Rádióval.

Kovács Péter elmondta, a nemzetiségi műsorokat is sugárzó Kossuth adón jelenleg regionális programként heti 11-11 óra szlovák és horvát, 10,5 órányi román, német, 9,5 órában pedig szerb adás hallható. E kisebbségek az országos sugárzásban egyenként 3,5 órányi programhelyet kapnak, míg a romák 3 órányi műsort adnak.

Az országosan sugárzott bolgár, görög, lengyel, örmény, ruszin, szlovén és ukrán nyelvű műsorok heti fél-félórás kerete mellett szeptembertől az Egy hazában című magyar nyelvű nemzetiségi magazinműsort nemcsak vidéki stúdióik, hanem a Kossuth Rádió is sugározza, hetente 55 percben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?