Jenő
-2 °C
6 °C

Együttműködik a honvédség az In-Kallal

MTI
2002.11.28. 17:40
A honvédség munkaerő utánpótlásának segítése érdekében kötött együttműködési megállapodást a Honvédelmi Minisztérium és az In-Kal vagyonvédelemmel foglalkozó cég csütörtökön Budapesten. A megállapodás értelmében a cég segíti a magyar honvédség munkaerő utánpótlásának biztosítását és vállalja, hogy a hadseregből kikerülő katonák számára is munkalehetőséget biztosít. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter az aláírást követően elmondta, hogy az önkéntes-hivatásos haderőre történő áttérés miatt mintegy 3500 új katonára van szüksége a honvédségnek, de az átállást követően is évente 1500-2000 ember pótlását kell majd megoldani, hiszen az állomány cserélődni fog.

A minisztérium és a vagyonvédelemmel foglalkozó cég összehangolja munkaerő toborzását. Azokat, akik valamilyen oknál fogva a honvédségnél alkalmatlannak bizonyulnak, a szaktárca a céghez irányítja. Azoknak pedig a honvédségnél ajánlanak munkát, akiket a cég azért nem foglalkoztat, mert nem tud részükre szállást biztosítani. A vagyonvédelmi cég azok számára is átmeneti munkalehetőséget biztosít, akik alkalmasak szerződéses katonai szolgálatra, de valamilyen ok miatt várólistára kerülnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?