Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csurkát elmarasztalta, Kondort felmentette a bíróság

MTI
2002.11.28. 22:24
A Fővárosi Bíróság (FB) szerint Csurka István MIÉP-elnök megsértette Bolgár György, a Magyar Rádió volt munkatársa jó hírnevét, Kondor Katalin rádióelnök esetében viszont nem állapított meg jogsértést az FB csütörtöki másodfokú ítéletében. Kárpáti Miklós, a felperesek ügyvédje az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság Csurka Istvánt 300 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte. A per másik négy egykori rádiós felperese - Göczey Zsuzsanna, Pásztor Magdolna, Rádai Eszter és Verő Júlia - esetében nem állapította meg a jogsértést a bírói fórum.

A felperesek Csurka Istvánt egy, a politikus sajtótájékoztatójáról a Magyar Fórum ez év január 24-i számában közölt tudósításban foglaltak miatt, Kondor Katalint pedig a Magyar Nemzet január 4-i számában megjelent interjúban általa állítottak miatt perelték be. A felperesek jogi képviselőjének egy korábbi tárgyaláson elhangzott közlése szerint a két alperes, ha máshol és máskor is, de ugyanazt fogalmazta meg: aki az átvilágítási kötelezettség alá esik, és az eljárás alatt vagy utána maga szünteti meg munkaviszonyát, az ügynök volt.