Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újhelyi az ORTT-hez fordult a korhatár karikák miatt

MTI
2002.12.01. 15:30
Újhelyi István, az MSZP médiapolitikusa vizsgálatot kezdeményez és az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordult (ORTT), mivel úgy véli, hogy a médiatörvény gyakorlati alkalmazásakor a testület által bevezetett piktogram kivívta a szakma és a lakosság rosszallását. A szocialista politikus ezt vasárnap közölte az MTI-vel. Elmondta arra kéri a médiahatóságot, finomítsa szabályozását és változtasson a piktogramok megjelenésnek formáján úgy, hogy azok ne rontsák a műsorok élvezhetőségét.

Hozzátette: az európai uniós direktíva lehetővé teszi, hogy változtassanak a képernyő sarkában megjelenő, az adott műsor korhatárát mutató jelzésen. - Úgy látom, hogy az ORTT számára nem presztízsveszteség, ha beismeri, hogy hibázott és képes változtatni - mondta Újhelyi István, aki szerint a gyermekek televíziózási szokásait praktikusabb módon is lehet befolyásolni.