Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Roma lelki gondozás a Tolna megyei börtönben

MTI
2002.12.02. 13:07
A roma származású fogva tartottak lelki segítségnyújtására együttműködési megállapodást kötött a szekszárdi roma kisebbségi önkormányzat és a Tolna megyei büntetés-végrehajtási intézet hétfőn. Az együttműködés alapján az intézet lehetőséget biztosít a kisebbségi önkormányzat vezetőjének és az általa kijelölteknek, hogy rendszeresen látogassák a roma származású fogva tartottakat. Hézsely János szavai szerint erre azért van szükség, mert bár az intézetben dolgozó orvosok, nevelők és lelkészek nagy figyelmet fordítanak az elítéltek testi-lelki épségének megőrzésére, munkájuk nem mindig jár sikerrel.

Rámutatott: az együttműködésnek köszönhetően a jövőben azok is bekapcsolódhatnak a lelki gondozásba, akiket a romák "közülük valónak" tartanak, így előttük talán jobban megnyílnak. Hangsúlyozta, hogy ezzel megelőzhető a nagyobb lelki traumák kialakulása, és az, hogy az elítélt esetleg kárt tegyen magában és környezetében. Sárközi János hozzátette: feladatuknak tartják azt is, hogy a roma elítélteket felkészítsék a börtönön kívüli életre, a társadalomba való visszailleszkedésre.