Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berta Attila lett az ÁPV Rt. biztonsági igazgatója

2002.12.02. 14:45
Berta Attilát Budapest volt rendőr-főkapitányát nevezték ki az ÁPV Rt. biztonsági igazgatójává - értesült a HavariaPress. Berta Attilát 1997 januárjában nevezték ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság élére, majd 1998 augusztusában nyugdíjazták. Azzal vádolták, hogy a rendőr szakközépiskolás fiának rendszeresen kölcsön adta szolgálati autóját, illetve szekszárdi szőlőjében rendőröket dolgoztatott.

Nyugdíjazását követően mindkét eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették ellene. Az utóbbi négy esztendőt nyugdíjasként töltötte, neve a kormányváltást követően, májusban merült fel újra, mint országos rendőrfőkapitány jelölt. Hetekkel ezelőtt történt kinevezése óta az ÁPV Rt. biztonsági igazgatójaként felel a szervezet kezelésében lévő kiemelt értékű objektumok őrzés-védelméért, illetve az ÁPV Rt. belső biztonságáért.