Szilvia
5 °C
16 °C

Szita Károly Medgyessytől és Kovácstól vár választ

2002.12.04. 08:45
Szita Károly, Kaposvár polgármestere a kormányfőtől és a külügyminisztertől vár választ arra, hogy a taszári kiképzőbázisnak egy esetleges iraki akcióval kapcsolatos használatáról mikor és milyen formában érkezett felkérés az Egyesült Államok kormányától, illetve pontosan kik érkeznének Magyarországra. A polgármester a múlt héten levélben tájékoztatást kért Medgyessy Pétertől és személyes találkozót Kovács Lászlótól, ám megkeresésére nem kapott választ - írja szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Szita Károly a lapnak elmondta: a kaposváriak nevében tudni szeretné, hogy Taszáron hány személyt, mire képeznének ki és pontosan mikortól. Kíváncsi arra, hogy mennyi ideig tartózkodnak majd Taszáron, és ottlétük mennyiben érinti a környéken élőket, jelent-e bármilyen veszélyt számukra. A kaposvári polgármester tudakolja, hogy a magyar kormány készül-e egy esetleges veszély elhárítására, és ha igen, erről milyen formában akarják tájékoztatni a Kaposvár környékén élőket. Szavai szerint a titkolózás jogos nyugtalanságot kelt a környék lakóiban. A politikus az ügyben nagyon fontosnak tartana egy személyes találkozót a külügyminiszterrel, és - mint mondta - nem érti, hogy megkeresésére miért nem érkezik válasz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?