Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem oszlatható fel az újpesti képviselő-testület

MTI
2002.12.04. 20:08
A Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője szerint Újpesten nincsenek meg a feltételei a képviselő-testület feloszlatásának. Felkai László erről szerdán nyilatkozott az MTI-nek annak kapcsán, hogy a kerületi közgyűlés kedden ismételten nem tudott dönteni számos ügyről, így a vagyonnyilatkozatokat vizsgáló bizottság létrehozásáról és az alpolgármestereket sem választotta meg.

A hivatalvezető szerint mindez még nem tekinthető tartós működésképtelenségnek. A hivatalvezető cáfolta Derce Tamás polgármesternek a közlését, miszerint ha csütörtökig nincs megegyezés a kerületben, akkortól csak ő tevékenykedik jogszerűen, ügyvezető jelleggel posztján. A polgármester kijelentette ugyanis, hogy szerdán lejár a képviselők vagyonnyilatkozatát ellenőrző bizottság létrehozásának határideje. Mivel ez elmaradt, a polgármester szerint a törvénynek megfelelően a képviselők nem gyakorolhatják jogaikat. Felkai László közölte, hogy a törvény több időpontról tesz említést a képviselői vagyonnyilatkozatokat ellenőrző bizottság létrehozásáról.