Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesznek személyi döntések az MSZP márciusi kongresszusán

MTI
2002.12.05. 08:15
Az MSZP elnöksége a párt tisztújító kongresszusának megtartására budapesti helyszínt és a 2003. március 29-30.-i időpontot javasolja az országos választmánynak. Kovács László a párt tegnapi elnökségi ülése után elmondta: a tervek szerint a kongresszuson nem döntenek jelentősebb személyi kérdésekről. Az elnök szerint az MSZP megújulása sima, zökkenőmentes és körülbelül másfél éves folyamat lesz, ami a tisztújító kongresszussal kezdődik el, és a párt következő - várhatóan 2004 októberében rendezendő - kongresszusáig tart. Megerősítette: márciusban indul a párt első számú vezetőjének posztjáért, és - megválasztása esetén - 2004 októberéig látná el az elnöki teendőket.

Kovács elmondta: a kongresszus valószínűleg megerősíti tisztségében a személyi kérdésekben befolyással bíró jelölőbizottság elnökeként Lendvai Ildikót. Ha a kongresszus küldöttei is úgy határoznak, Lamperth Mónika a pártalapszabály módosításáért, Szili Katalin a szervezeti kérdésekért, Hiller István a távlati programok megújításáért lesz felelős. A párt korábban bejelentett esetleges névváltoztatásáról nem esett szó a tegnapi ülésen. Kovács szerint az MSZP nevének megváltoztatásáról csak a tagság véleményének figyelembevételével lehet dönteni. Az MSZP elnöke azt is elmondta: a kongresszuson a tisztújítás mellett határozatot fogadnak el a párt fő politikai feladatairól, döntenek az MSZP távlati programjának irányairól.