Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Privatizálják a vári lakásokat?

Népszabadság
2002.12.09. 07:02
Kétszáz budavári műemlék házat, ezekben 830 önkormányzati lakást érint az az örökségvédelmi hatástanulmány, amely december végére készül el, s amely előfeltétele a vári lakásprivatizációnak. Az I. kerületi önkormányzat a Palatium Kft.-t bízta meg a szakvélemény elkészítésével. A cég vezetője, Erő Zoltán a Népszabadságnak elmondta: az önkormányzatnak komoly veszteséget jelent a vári lakások fenntartása, mert a lakbérből befolyó összeg nem fedezi a költségeket. Ennek ellenére lenne előnye a lakások egy kézben tartásának is, mert így az örökségvédelmi hivatal könnyebben érvényesíthetné védelmi céljait.

Nyilvánvaló az is, hogy nagyfokú lakás- és lakosságcsere indulna meg abban a pillanatban, ahogy az ingatlanok a piacra kerülnének. Ennek ellenére a tanulmány készítőinek nincs semmiféle prekoncepciója, csupán az alternatívákat szeretnék világosan felmutatni. Ezek egyike a lakások eladásának lehetősége. A tanulmány, megfogalmazza azt is, milyen feltételekkel ajánlatos piacra vinni a lakásokat, hogy jól járjanak a jelenlegi bérlők is, de az egységes fenntartási szempontok is érvényesüljenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?