Natália
1 °C
7 °C

Piaci áron felül vásárolt filmeket a Magyar televízió

Népszabadság
2002.12.10. 07:26
Csődhelyzete ellenére a Magyar Televízió a piaci ár három-négyszereséért vásárolt tavaly filmeket - állapította meg egy most lezáruló belső vizsgálat. Mint kiderült, az előző elnök, Mendreczky Károly idején bevett gyakorlat volt, hogy a köztévé frissen bejegyezett, referenciákkal nem rendelkező magyar cégektől vett meg olyan produkciókat, amelyeket közvetlenül a külföldi jogtulajdonostól is be lehetett volna szerezni - jóval olcsóbban és kedvezőbb feltételekkel. Összehasonlításul: a Topmodell című 12 évvel ezelőtt készített telenovelláért annyit fizetett az MTV, mint a vadonatúj sorozatokért. A drága szappanopera nézettsége a teljes lakosság körében 0,1-1,1 százalékos volt. A jelentés szerint "nem sikerült" szerződéskötésnek minősül az a sorozat, amelynek egyetlen, négyszer leadható epizódja 1,7 millió forint, holott a nemzetközi tarifák alapján a reális ár ennek a negyede lett volna.

A vizsgálat szerint az MTV 13 magyar céggel kötött ilyen jellegű szerződést, ezek 881 millió forintjába kerültek a köztévének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?