Árpád
-2 °C
4 °C

Egy dél-csendes-óceáni cégtől származnak a Millenáris-órák

Magyar Hírlap
2002.12.11. 10:54
A dél-csendes óceáni szigetvilágban jegyzett társaságé az a kft., amely az Álmok álmodói - Világraszóló Magyarok című kiállítás belépőjéhez adott ajándék karórákat behozta az országba. Alapításakor a Millenáris Rt. is egy off-shore cég tulajdonában állt - állítja a Magyar Hírlap. Nem tudni ki a Globe Trotters Import and Export Limited nevű off-shore cég tulajdonosa. A társaságot Vanuatu állam fővárosában, Port Villában jegyezték be. A bejegyzést bonyolító magyar ügyvéd nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Az importcéget a jelek szerint az ajándék karórák behozataláért hozták létre, mivel azt tavaly november 21-én jegyezték be a cégbíróságon. A társaság ügyvezetője, a jogi felelősséget egyedül viselő és jelenleg kórházi kezelés alatt álló Cs. Szilvia, bűnsegédként gyanúsítottja a Millenárissal kapcsolatos eljárásnak. Az importőr az órákat hatod annyiért szerezte be, mint amennyiért azokat a Millenáris Rt. a közpénzekből fizetett Millenáris Kht.-nak eladta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?