Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szili Katalin a valóságshow-król Pannonhalmán

MTI
2002.12.11. 15:17
A világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság értékeinek őrzése és a megóvásukhoz szükséges támogatások nem függhetnek a kormány világnézetétől. Erről Szili Katalin beszélt pannonhalmi látogatása alkalmából tartott szerdai sajtótájékoztatóján. Az Országgyűlés elnöke hangoztatta: Pannonhalma értékeinek ápolása nemzeti érdek. A politikus szerint fel sem merülhet, hogy ez az érték egy baloldali kormány számára nem fontos. Szili Katalin elismeréssel szólt a pannonhalmi bencés közösség oktatás és nevelés terén végzett munkájáról.

Rámutatott: a valóságshow-k korszakában lényegesnek tartja, hogy a gyerekek olyan közösségben nevelkedhessenek, ahol értéket kapnak. Mint mondta, ebből a szempontból a bencés közösség egyfajta szigetnek tekinthető.