Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gusztos nem szigorítaná a drogtörvény módosítását

MTI
2002.12.11. 17:50
A szabad demokraták annak ellenére megszavazzák a parlamentben a drogtörvény módosítását, hogy nem értenek egyet a szocialista képviselők által benyújtott, az eredeti előterjesztést szigorító módosító indítványokkal. Ezt Gusztus Péter az SZDSZ országos ügyvivője, az Új Generáció elnöke jelentette be szerdai, Egerben megtartott sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: nem ért egyet azzal a módosító indítvánnyal, amely szerint, ha iskolában drogfogyasztáson kapnak valakit és nem él - vagy nem élhet - az elterelés intézményével, akkor az eredeti előterjesztésben szereplő maximum 3 éves szabadságvesztés helyett akár 5 évre is rács mögé kerülhet.

Megjegyezte, hogy a szabályozás ezen pontja azért fontos, mert a törvényjavaslat szerint egy személy két évente csak egy esetben mentesülhet az elterelés segítségével a büntetőjogi felelősségre vonás alól. - Csütörtökön ezért levélben fogom kérni a módosító indítványt benyújtó két szocialista képviselőt, Avarkeszi Dezsőt és Csákabonyi Balázst a javaslat visszavonására - közölte Gusztos Péter. Hozzátette, hogy az SZDSZ akkor is megszavazza a törvényjavaslatot, hogy ha a két képviselő nem veszi figyelembe a kérését.