Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Antall Józsefre emlékeztek

MTI
2002.12.12. 21:01
Antall József államférfi volt, aki megelőzte korát és messze túllátott rajta - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke a volt miniszterelnök halálának 9. évfordulója alkalmából tartott csütörtöki budapesti megemlékezésen a Nemzeti Sírkertben. Az eseményen részt vett Mádl Ferenc köztársasági elnök is. Dávid Ibolya beszédében kiemelte: az idő letisztította Antall József politikai magatartását és szándékait, amelyek zsinórmértékül szolgáltak az őt követő kormányok számára is, volt miniszterelnök szavainak érvényessége egy már működő demokráciában is igazodási pontokat jelent. Elmondása szerint az Antall Józsefet követő politikusok már felhasználhatták mindazt a tapasztalatot, amelyet kormánya szerzett.

Dávid Ibolya kiemelte: Antall József tisztában volt Magyarország helyzetével és történelmi esélyeivel, ezért jelölte ki a magyarság intézményes kapcsolódását az Európai Unióhoz és a NATO-hoz. Hozzátette: a néhai miniszterelnök kristálytiszta logikával vázolta fel a szabad, demokratikus Magyarország jövőképét, a diktatúrát követően a többpártrendszer szükségességét, "amelyben a több, az még a kettőnél is több".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?