Jolán
2 °C
4 °C

A BRFK megakadályozta egy szórólap másolását

MTI
2002.12.13. 21:42
A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) arra kéri a belügyminisztert, vizsgáltassa ki, a rendőrség miért akadályozta meg, hogy egy magánszemély sokszorosíthassa a szövetség és más szervezetek vasárnapi fővárosi tüntetéséről szóló felhívását még csütörtökön. A szervezet pénteki közleményéből kiderül, hogy a magánszemély 100 példányban szerette volna lemásoltatni a vasárnapra, a Parlament elé tervezett tiltakozó fáklyásmenetre szóló felhívást egy XI. kerületi, Tétényi úti sokszorosítóban.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke az MTI-nek elmondta: a magánszemély egy, a rendőrségnél bejelentett tüntetésről szóló felhívást szeretett volna sokszorosítani, azt leadta egy fénymásolóban, ahová tíz perccel később visszament. Ekkor közölték vele, hogy még nem készültek el a munkával, és arra kérték, menjen vissza két óra múlva. Amikor elhagyta az üzletet, rendőrautó érkezett a helyszínre, majd igazoltatták a férfit. A BRFK közleménye szerint a fénymásoló üzletből érkezett bejelentés miatt jelentek meg a XI. kerületi kapitányság járőrei a helyszínen. A helyszínen rendőri intézkedésre nem került sor, a járőrök a férfitól a röplap egy példányát átvételi elismervény ellenében átvették és jelentésükhöz csatolták. A férfi pénteken délután panaszt tett a rendőri eljárás miatt, amelyet a rendőrség kivizsgál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?